Møbelarkitekten Børge Mogensen

Med udgangspunkt i sin bog, Børge Mogensen – møbler med holdning, fortæller Michael Müller om tankerne bag Børge Mogensens vidtforgrenede møbelproduktion og placerer ham i sin samtid som en af velfærdsstatens store møbelarkitekter.

Hans mål var at skabe demokratiske møbler: Billige og funktionelle kvalitetsmøbler til den voksende middelklasse i efterkrigstiden. Foredraget er illustreret med billeder af møblerne og Børge Mogensens private huse.

Kom i hælene på Titanics danske passagerer

Da verdens mest berømte skib bragede ind i et isbjerg på Atlanten søndag den 14. april 1912, befandt 14 danskere sig om bord på Titanic. De drømte alle om eventyr og om at begynde et nyt liv i Amerika, men kun to af dem overlevede de vanvittige timer, der udspillede sig på det iskolde Atlanterhav. Resten gik til bunds med skibet.

Med afsæt i sin bog, Danskerne på Titanic, holder Michael Müller foredrag om de danske passagerers rejse med Titanic. Følg de 14 danskeres skæbne fra kajen i Southampton til deres kamp om at overleve i det iskolde hav fem dage senere. Har bl.a. holdt foredrag på H.C. Andersen Slottet i København, på Syddansk Universitet, Arnold Busck boghandel og på en række biblioteker.